söndag 11 april 2021

Hurra - det gör ont

Aj aj, oj oj, men hurra - vad öm jag är i överarmen! Jag har igår fått första vaccindosen. Efter att ingenting positivt hörts för oss lite yngre gamlingar händer det plötsligt. En nyhetsflash meddelar att region Stockholm har massor av vaccin och tider på fyra olika vaccinationscentraler även för oss under 75. Kastar mig på Paddan och Appen ”Alltid Öppet” som är enda vägen att boka. Den har många haft problem med tidigare - hur ska detta gå? Så otroligt segt, men det går framåt steg för steg. Svara på frågor om hälsan, välj ställe (Älvsjömässan, tack) och välj tid. Det finns massor av lediga tider, och jag skyndar mig att kalla in maken från slyröjningen så att även han loggar in. Jag får bekräftelse på en tid, men B som ligger fem-tio minuter efter mig, får gång på gång beskedet ”tiderna är slut”. Till sist lyckas han knipa en tid till nästa dag - idag alltså. En timme senare hör vi på nyheterna att Appen kraschat...


På Mässan möttes jag igår eftermiddag av en imponerande organisation och minimal väntetid. Välordnade ”incheckningsled” och personal som visade oss rätt hela tiden. Bedömde antalet sprutare till ca 30 stycken.

NU ska vi kasta oss över SAS biljettbokning och beställa biljetter för sommarresan upp till Norrbotten. Norwegian har ännu en gång lagt ned linjen Sthlm-Kiruna - tillfälligt eller för gott, det vet man aldrig. SAS är alltså enda möjliga flygbolag, så biljettpriserna är därefter. Det var väntat, men med tanke på alla uteblivna resor efter att vi kom från Kreta i månadsskiftet nov-dec 2019 finns det ju ett rejält överskott på resekontot.

Direkt efter Bs spruta på förmiddagen idag åkte vi ut till Udden. Ett par halvdöda träd skulle tas ner innan saven stiger, och sonen hade åkt ut för att hjälpa till. En björk och en ek sågades ned utan problem. Det var inga jätteträd, men när de nu ligger på berghällen ser de enorma ut.

I övrigt har det inte hänt särskilt mycket här ute ännu. Havet kyler ju på våren, men vintergäcken blommar väldigt tidigt även i norrläge. Ja, den har väl inte fått sitt namn utan orsak.

Mina blåsippor på hemmaplan blommar rikligt och fortsätter sprida sig. Grannar gläder sig över detta, och de är snabba med att gräva upp små tuvor som växer inne i häckarna och varsamt plantera dem hemma hos sig. Tuvorna som jag grävt ned här ute har också fått fäste nu.

 och lite krokus finns det ju alltid,

Boktips: Senast avslutade bok är ”Vi var unga och modiga”. Jag gillade den även om den inte är en tiopoängare, men det är en - för mig - lite annorlunda berättelse från andra världskriget. Handlingen är förlagd till en skola för brittiska och amerikanska missionärsbarn i Kina när japanerna ockuperat. Lite väl ”sockersött” skildrade lärare och elever, för så många enbart genomgoda personer samlade känns nästan lite larvigt i vissa delar. Varför har jag så svårt att komma ihåg att det är roman och inte en dokumentär?

En ny vecka börjar alldeles snart, och den utlovar inget vårväder precis. I skrivande stund - söndag eftermiddag - har vi isande kalla vindar och regn, som enl prognos kan ändras till snö. Ha det fint!

11 kommentarer:

 1. Jaha, då var ni i mina gamla hemtrakter och fick vaccinationen. Vi bodde i Örby exakt
  mitt emot mässan, på andra sidan Huddingevägen och den stora ängen, i hela 30 år och trivdes väldans bra. Men...tyvärr så tröttnade vi till slut när Stockholm bara blev tristare och tristare.....
  KRAM/Susie

  SvaraRadera
  Svar
  1. Där ser man. Själv känner jag mig rätt hemma på själva mässområdet efter att massor av gånger stått där som utställare och/eller föreläsare. Och så förstås massor av besök på båtmässorna. Att se mässan som vaccinationscentral var ju en ny upplevelse. Så effektivt när man har tillgång till sådana jätteytor. Kram.

   Radera
 2. Jaså - fick du ont i armen.
  Här kände vi inget alls. Varken då vi fick sprutan, eller efteråt. Det enda vi reagerade över var att vi dagen efter kände oss piggare än vanligt. Saken är den att vi sedan i somras känt oss lite ämliga då och då. Inget allvarligt, men ändå. Lite huvudvärk lite för ofta. Lite hes en dag eller två. Småyrslig någon timme eller två.
  Så nu undrar vi om det var något uppåttjack i sprutan. ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Glömde ....

   I lördags (tror jag det var) visades ett inslag i Rapport som berättade att forskare upptäckt att vaccinet hade viss behandlande effekt på Covid.
   Hm!??

   Radera
  2. B kände/känner ingenting alls och min ömhet i armen är borta. Man kan ju undra vad ni fick för ”vaccin”. De jag känner som fått känningar har snarare blivit trötta... Vi fick i alla fall Pfizers.
   Men jag hade faktiskt en - allvarlig - fundering på väg till Mässan: hur reagerar man på vaccinet om man skulle bära på viruset? Detta eftersom jag har en bekant som var helt frisk men vid test visade sig vara smittad.

   Radera
  3. Jag fick Pfizer. B fick Astra Z. Och som sagt, vi känner oss helfriska.

   Radera
 3. Grattis till vaccinering! Nu full fart mot dos 2 - jag får min dos 2 i slutet av maj. Sedan blir det så skönt att veta att även om man blir smittad så blir man inte allvarligt sjuk. Se upp corona för nu beväpnar vi oss!

  SvaraRadera
 4. Ja, jätteskönt! Även med en del förseningar borde jag ha fått dos 2 till midsommar. Sex till nio veckor var beskedet jag fick.

  SvaraRadera
 5. Grattis till sprutan!
  Ser ut som vår hos er på Udden, underbart.
  Allt verkar ljusna☀

  SvaraRadera
 6. Tack! Ja det är så skönt att ha fått första sprutan! ”Sällan har jag stuckit så många lyckliga personer”, sa damen som vaccinerade på Mässan. Vårkänsla på ena sidan om huset här på Udden, ”dunjacka på” på havssidan.

  SvaraRadera
 7. I förrgår fick vi 2:a sprutan och igår och idag är vacc.stället illrött, kliar och är ömt. Efter 1:a kände vi inte någonting.....
  KRAM/Susie

  SvaraRadera