18 nov
Grekerna, i alla fall kretensarna, äter och äter. Mycket och ofta. En granne på gatan sa' till och med: "vi äter före måltiden, så äter vi lite efter, och så är det dags för nästa mål". I går kväll hände det igen: efter en stadig lunch åt vi lite lättare på kvällen och hade precis avslutat måltiden, när Athina bultade på dörren. "Jag har lagat mat, lamm i ugnen, kom . !". Att man just ätit är inget hinder. "Nog finns det plats för lite mer". Och det GÖR det ju, eftersom det är så gott. Köttet är alltid av bästa kvalité, ofta direkt från familjens/släktens lilla gård, och A är en fantastisk kock. Fisken kommer in med de små fiskebåtarna på morgonen. Frukt och många grönsaker kommer direkt från de egna trädgårdarna.
När vi var på Kreta senast i september reagerade vi varje kväll över hur STORA portionerna blivit. Ibland räckte tallrikarna inte till, när det gällde huvudrätten.
SvaraRadera- No problem, sa en servitör när vi tackade för maten, sa att den var god, men att det var för mycket.
I have a dog at home.
Skratt.