...och till grönska och blomsterprakt blev övermäktig där vi gick i det gråsiga klimatet hemma. Tiden fram till påskresan till Kreta kändes oändlig. Så vi bokade biljett, boende och och bil och drog ... till Gran Canaria.
Resor bjuder ju ofta på just roliga, intressanta, spännande och överraskande möten! Precis hemkomna efter dagens biltur satt vi på uteplatsen när två herrar i yngre medelåldern kom intraskande och frågade: ”Visst är ni svenskar? Vill ni smaka nå’t alldeles speciellt? Varsågoda! Det här är gravat renkött från Norrbotten”. Ganska förvånade blev dessa herrar när de fick höra var såväl B som jag har våra rötter, och att vi mer eller mindre var uppfödda med renkött. När B.s lilla hemby kom på tal visades det sig att en av dem kände maken till B.s systerdotter. Slitet uttryck, men världen ÄR liten.
I morgon ska nog bilen få stå, för vi planerar att snöra på oss vandringskängorna och knata iväg på en riktigt lång runda. Kvällen är bokad för stor middag med goda vänner som långtidshyr här och som flera gånger har övertalat oss att komma hit. I sanningens namn är vi inte särskilt svårövertalade när det gäller att resa. Det är fantastiskt att inte behöva räkna semesterdagar!
Jaså, minsann. Ni har flytt. Nåja - ni fick ju ändå smaka gravat renkött. Filé, antar jag. Det brukar jag grava och bjuda gäster på. Alltid uppskattat. Kanske för att det inte är så känt.
SvaraRadera@Bert Bodin. Ja, brorsan kallar oss för riktiga veklingar, men det är väl orättvist eftersom vi åker upp i februari?! Detta var gravad stek, men otroligt läckert.
SvaraRadera