onsdag 12 juni 2019

Midnattssolen

... hann vi uppleva den sista av våra tre kvällar i makens hemby. Nu följer nästan ett par månader när solen inte går ner och kvällar och nätter är magiskt vackra. Bilderna nedan är dock tagna lite tidigare än midnatt - ungefär vid 23-tiden.  

Att vädret skiftade kan man lugnt säga. Vi hade strålande sol och drygt 25 grader i lördags. I måndags var det bara ett par grader - visserligen plusgrader, men det kändes som om det var snö i luften när vi åkte till flygplatsen.

Då var det skönt att kliva ut på Arlanda och mötas av normal junitemperatur, även om det blev mörkt på kvällen i vår lilla trädgård. Våra rhododendron är fantastiska i år. Det verkar de vara överallt så det är nog ett riktigt rhododendronår. Den på bilden är en av tre som definitivt var felmärkta på plantshopen för många år sedan. Vi köpte vad som skulle vara en dvärgvariant, och det visade sig efter bara ett-två år att det i så fall var en jättedvärg. Men den är så fin även om den tar  lite väl stort utrymme av en liten tomt.


Och se på sjutton. Vad lyser skarpt i rabatten om inte en daglilja - dock inte någon av de förädlade varianter som jag - medvetet - planterat. Den här jättehöga, enkla och tidiga Hemerocallisen måste ha följt med som "bonus" på någon annan rotklump. Nåja, med tanke på hur liten utdelning mina "egna" gav förra sommaren är det ju bara att tacka och ta emot.
Nu är posten eftersänd, grannarna informerade och vi flyttar ut till Udden. Måtte vi nu få en sammanhängande längre vistelse där. Förhoppningsvis hinner vi åtminstone få båten i sjön till midsommar. Efter de senaste månadernas flackande känns det nu som om jag överhuvudtaget inte kommer att vilja packa och resa någonstans på ett bra tag, men det går nog över och normaltillstånd inträder antagligen ganska snart.

3 kommentarer:

  1. Här verkar det bli ett praktår vad gäller dagliljor. Mycket knoppar är det.

    SvaraRadera
  2. Midnattssol är så vackert, men inte lätt att sova och lätt att vända på dygnet.
    Ha det skönt på udden och trevlig midsommar!

    SvaraRadera