torsdag 17 oktober 2019

Jag hade glömt...

... att man kan bli så utslagen av en vanlig förkylning! Sedan jag slutade jobba har jag knappt varit förkyld överhuvudtaget, och så här förkyld har jag inte varit sedan jag var småbarnsmamma! Då var jag ofta förkyld, fick bihåleinflammation, in med antibiotika och innan jag fått tillbaka motståndskraften räckte det med att en unge nös i rummet så blev jag förkyld, fick bihåle.... Och NU - inne på dag elva och känner mig som "något som katten släpat in", gruvar mig redan för nattens hosta!

Det är dock utmärkt väder för att ligga i soffan och titta på TV. Regnigt och grått. Om ni inte tittat på Anders Hansens serie "Din hjärna" - gör det! Väldigt intressant, tycker jag, allt paketerat och presenterat på ett mycket lättsamt, trevligt och pedagogiskt sätt - alltså på nivå för oss som inte är naturvetare. 

I avsnittet om stress, som jag tittade på vid lunchtid idag, tog han bl a upp vad man inte bör göra under stress: "man bör inte fatta viktiga beslut under stress"....
Fem minuter senare hör jag på nyheterna: "nu finns ett utkast till Brexitavtal"och, tillägger uppläsaren "det kan man säga var fem över tolv". Här kan man nog prata om att beslut har fått lov att fattas under stress. 

Nog är det väl fler än jag som då och då (eller rätt ofta...) tyckt att hela Brexithistorien står en upp i halsen? Och vi är ändå inte britter! Vi har läst och hört om hur frågan splittrat såväl släkter som familjer och gjort gamla vänner till bittra fiender i Storbritannien. I juni hade våra engelska vänner ett jättegardenparty för att fira flera bemärkelsedagar. I inbjudan fanns en regel, eller snarare bestämd vädjan: inga diskussioner om Brexit! Det efterlevdes. 

Kan man börja hoppas på att det nu går mot en lösning? En gissning, inte särskilt vågad, är att det blir livligt i Parlamentet på lördag...


5 kommentarer:

 1. Jag blev förkyld en höst för tre år sedan. En sällsynt ihärdig typ, som belägrade min kropp i hela sju veckor!
  ---

  Önskar att det fanns nå'n antibrexiotika. Precis som du är jag hjärtligt less. Hoppas bara engelsmännen ställer upp och täcker alla extrakostnader som deras velighet orsakat. Oavsett resultat, så har det kostat massor.

  SvaraRadera
 2. SJU veckor!!! Herregud....
  Ja, det är som sagt extra mycket Brexit nu...Här har CNN stått på hela dagen och rapporterat från Parlamentet. Även om jag ibland känner för att stänga av ”allt” lever jag ihop med en riktig ”nyhetsnörd” som inte gärna missar några som helst nyhetsrapporteringar i massmedia. Och - så är det viktig hockeymatch på annan kanal! Jisses, nog var det enklare o lugnare förr.

  SvaraRadera
 3. Också väldigt trött på Brexit som dock för mig har hamnat i skuggan av kriget mot kurderna. Men nu får Brexit vara slut! Mer än tre år har gått sedan omröstningen och de har skickat ett brev om förlängning! Suck....
  Krya på dig!

  SvaraRadera
 4. Hoppas du kryat på dig!
  Ja, Brexit är ett rent h..vete och jag är faktiskt glad att jag är i Spanien nu och inte hemma i Wales. Så trött på det och det stämmer som du säjer att det delar familjer och vänner,så jobbigt. Vill bara ha ett slut på det nu.

  SvaraRadera
  Svar
  1. @Ia @Lena i Wales
   Tack - nu känner jag mig OK igen, och har alldeles nyss klivit upp från ett härligt bad i skönt Medelhav. Forts följer.

   Radera