lördag 23 februari 2019

Min sydafrikaresa, del 1

Hemma efter en helt fantastisk resa i Sydafrika! Jag hade planerat att göra inlägg under resan, men det var nästan omöjligt. På de flesta lodger och hotell var wi-fi tillgängligt endast i de allmänna utrymmena, och den lilla ”fritid” vi hade behövdes för att hinna pusta ut och fräscha upp sig på rummet. Programmet var otroligt intensivt nästan hela tiden. Jag kommer därför att lägga in resan i efterhand och dessutom i olika delar. Så - om ni är intresserade - följ med på vår resa i Sydafrika - i mycket stora drag:

Efter en hyfsad natt på flyget, där ett litet piller gav mig åtminstone tre-fyra timmars sömn, landar vi i ett jättevarmt Johannesburg. En bekväm buss tar oss genom ett vidsträckt, lite böljande, landskap. Ett lunchstopp på en restaurang längs vägen, och här åker definitivt även de sömnigaste deltagarnas kameror fram. I restaurangens park strövar nämligen noshörningar, zebror och antiloper. 

Vi fortsätter och kommer efter några timmar fram till Krugerparken. En bit in i området lastas vi om från vår stora buss till små tuffa jeepar och skumpar fram på nästan obefintliga stigar till en fantastisk lodge. Här inkvarteras vi i luxuösa ”tält” med massor av djur in på knutarna. 

Tidiga morgnar (trummor väckte oss kl 05.00!) och vid fyratiden på eftermiddagarna fick vi flera timmars safariturer med otroligt duktiga naturguider. Vilket djurliv! Vi har suttit andäktigt tysta i femton minuter fem meter från en lejonflock som låg och åt sin middag, vi har på mycket nära håll sett olika sorters antiloper, elefanter, zebror, noshörningar, buffel. Ett par flodhästar fick vi se huvudena på, och markattor hoppade runt våra altaner. Granntältet fick besök lite väl nära inpå, då dessa små kvicka rackare skuttade in och hann stjäla både äpplen och läppstift. En dag gick tretton elefanter, inkl tre små kalvar, förbi våra tält så nära att sonen förskräckt tog ett hopp bakåt på altanen. Mäktigt!
Foto: G Fridén


 

Dagarna i Krugerparken var helt fantastiska med upplevelser som blir svårslagna! Det var dock lite väl hett - upp emot 40 grader - men konstigt nog var det uthärdligt eftersom det var torr värme, tak på jeepen förstås  och lite fartvind då och då. Men gissa om vi jublade när vår suveräne och trevliga ranger, Anton, hoppade ur jeepen och fixade iskalla Gin&Tonic åt oss!

Forts följer...
2 kommentarer:

  1. Tack för den introduktionen. Följer ivrigt. ;-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Just nu känns det nästan ogripbart - och även lite ”overkligt” . Så otroligt många upplevelser och intryck, och mängder av foton förstås. Undrar om jag kan få någon ordning på det hela.

      Radera