onsdag 6 februari 2019

Oväntat besök

... fick vi häromdagen, när två älgar lagt sig till ro bara ett tiotal meter från närmaste huset - och barnens skridskobana  - i vårt område. Rätt häftigt att se, men det är ju inte bra att de blir så ”urbaniserade” att de ger sig in i bostadsområden. Älgar hör hemma i skogen och inte på ungarnas lekplatser.
Ett helt gäng gråsiskor kom också hit för att äta lunch. Det är ju en rätt vanlig fågel, men inte hos oss. Det är faktiskt oerhört sällan vi ser den här hemma. Roligt att vi var hemma när de kom på ett sällsynt och kort besök. De åt och flög sedan iväg. Steglitsen är min favorit, och inte heller så vanligt förekommande hos oss, så jag kan inte låta bli att lägga in en bild även på  den.
Nu packar jag för att åka till andra sidan av jordklotet! Spännande, men jag gruvar mig lite för den långa resan. Knappt fyra timmar från Arlanda till Kreta - det är lagom! Och så kom precis nyheten att planet till Nice bombhotats... Läskigt, även om ju allt gick bra.
Jag hoppas förstås kunna lägga in en del rapporter och bilder från resan, men det kommer att begränsas till tider när vi bor på hotell med wifi. Över 60 kr per överförd megabit kostar det nämligen... 
MEN - jag återkommer!
6 kommentarer:

 1. Que - 60 spänn per megabit!?? Grekland tillhör ju EU. Det ska väl inte vara någon skillnad att använda datorn/plattan/mobilen mot vad det är hemma. Jag har då alltid surfat på som vanligt på mina utlandsresor. Nu senast i Tyskland. Det är väl inte ändrat? Vad har du för abonnemang?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nä - nu ser jag. Du skulle ju inte till Kreta den här gången. ;-)

   Radera
  2. 😂😂 vi har Tre och Telia och båda operatörerna har ungefär samma taxor i SYDAFRIKA.

   Radera
 2. Vackra vinterbilder,men som du säjer, kanske inte älgar så nära och speciellt inte nära en lekplats.
  Ha det trevligt på andra sidan jorden!

  SvaraRadera
 3. Tack. Fantastiska upplevelser i bl a Krugerparken men mycket svårt m internetuppkoppling.

  SvaraRadera