Det har under flera dagar tagit emot att skriva ett inlägg - trots att jag förstås tänkte göra det på en gång efter att mitt förra misslyckades. Jag vet inte om ni hann få det, men jag fick det själv i Feedly trots att jag för enkelhetens skull raderade det så gott som omedelbart efter publiceringen. Nåja, det var inget viktigt.
Jo, jag publicerade ju en liten dikt. Den var införd i en av Mitt i:s ”lokalveckotidningar”, Mitt i Vasastan. Den kommer nog inte att bli nominerad till något litteraturpris men illustrerade rätt väl vad jag kände just då, och den kommer här
För - hu vad oroligt det känns i världen nu. I väster har vi en mäktig galning, som - ve och fasa - verkar ha alldeles för många anhängare som sväljer ALLT han säger (och gör). Och ett val som närmar sig och kan innebära en katastrof. I östra Medelhavet skramlar en annan maktfullkomlig herre med vapen. Det gäller förstås konflikten Turkiet - Grekland (där också många andra länder är inblandade). Här rekommenderar jag att ni läser Ias mycket informativa inlägg i bloggen, som ni ser i min lilla blogglista. Många tycker att svensk media inte följt denna konflikt särskilt väl, och det stämmer nog att det inte har rapporterats så jättemycket om detta på TV-nyheterna. Om man tillhör radiolyssnarna (P1) tycker jag dock att vi fått mycket info även om detta.
Efter några riktigt kalla och ruggiga dagar för ungefär en vecka sedan har vi nu riktigt fint väder igen. Vinden från havsviken är rätt kylig men solen värmer skönt. Ändå känns det ju att hösten är på ingående. Ingenting annat än pelargonerna blommar här på Udden, och lamporna måste tändas tidigare och tidigare på kvällen. Men månen lyser som en strålkastare på natten. Om jag hade photoshoppat bort fönsterbrädan hade den här bilden kunnat bli riktigt kul...
Som sagt - inga blomsterbilder och inga aktuella resefoton heller, men Facebook påminner ju oss om tidigare publicerade foton. Därför lägger jag in ett par av mina favoritvyer från ett resmål som jag hoppas få återkomma till. Taget för precis fem resp sex år sedan; det första med mobilkamera genom bussfönstret, men ändå bra, tycker jag. Isle of Wight.
Sköt om er och ha det bra!
"Less" är det svagaste ordet som karaktäriserar tillvaron för närvarande. Vi har ungefär samma villkor som ni. Men vi smyger iväg och handlar på udda tider. En utelunch då och då, vågar vi unna oss också. Men bara på ställen där vi märker att läget tas på allvar.
SvaraRaderaMen det jag saknar mest är den resa, den förlängning på sommaren, som vi normalt går och ställer in siktet på den här tiden på året. Vi har också preliminärt ställt in nyårsfirandet i Stockholm, som är tradition vartannat år. Inte flyg. Men 1:a klasskupé med egen dusch och toalett kan tänkas.
Vi får se hur det blir med det.
Att inte kunnat resa upp till Norrbotten på drygt ett år - det har aldrig förr hänt!
SvaraRaderaSonen åkte upp i juli och isolerade sig med kusin på vår holme i älven, så vi fick några glimtar därifrån och från V-gi via Hangouts.
Att inte åka till Kreta i oktober-november har inte heller hänt på decennier. Tungt!
Men - som tidigare sagts - inser att det är lyxproblem i dagsläget. Våra närmaste (Kiruna)-vänner har båda döttrarna boende i ett brinnande Kalifornien....
Nog låter en ”lyxig” tågresa till Sthlm som rätt OK, men tyvärr vet vi ju inte hur läget är i december. Ja, vi får se hur det blir.
Det känns tufft nu tycker jag också.
SvaraRaderaVisserligen har UK tagit bort karantänrestriktionerna för Sverige, men när de ändrar sig igen vet man inte.
Sköt om dig!
Ja, och Finland släpper in ”oss” nu. Men grekerna kräver tester trots att Sverige nu har mycket lägre antal smittade än DK o Norge. Det är å andra sidan som du säger - reglerna (och smitthärdarna!) kan ändras över en natt.
SvaraRaderaTrevlig helg!
Här i Grekland pratas det om att säsongen kanske varar två-tre veckor till. Hotell lite varstans har aviserat att de tänker stänga. Det huvudsakliga skälet tror jag är Storbritanniens karantänkrav - britterna är en av de största turistgrupperna.
SvaraRaderaJa, ”vår” kretensiska familj har haft, och har, en tuff period med många fakturor för vinterns underhållsarbeten och minimalt med inkomster. Detsamma gäller förstås de flesta andra, och det stora tappet är britterna också enl dem. Men de lider ingen brist på mat och de har tak över huvudet - något som de själva poängterar mitt i bedrövelsen.
Radera