tisdag 13 september 2022

Höstkänsla

Så fort det gick. Plötsligt blev det nästan höst i stället för sensommar. På ena sidan huset i alla fall … Ibland känns det som två klimatzoner här på Udden. När det är ostlig vind blåser det - kallt! - från havet, medan det på den andra sidan är varmt och skönt i lä om bara solen är framme. Men ibland, som i kväll, är det faktiskt vindstilla och viken ligger nästan helt spegelblank.

Det är länge sedan jag skrev något inlägg, helt enkelt för att jag inte haft något att skriva om. Vi har tillbringat mesta tiden på Udden med lite småjobb. Med betoning på SMÅ för mig, för jag är faktiskt fortfarande rätt handikappad efter armbrottet. Rörligheten i hand och arm är helt återställd, men axeln protesterar med stark smärta vid olämplig rörelse på ett betydligt värre sätt än för ett par månader sedan.

Men att plocka härliga björnbär går bra. Så bekvämt att kunna stå rak och plocka bär som klänger på en vägg. De är stora som mindre jordgubbar och sååå goda om de bara får bli tillräckligt mogna och plockas i exakt rätt tid. Ingår nu i så gott som varenda frukostsmoothie.

Jag hade tänkt börja inlägget med en skylt som säger ”TILLFÄLLIGT AVBROTT” el liknande, men konstaterar att det ju bara blir fånigt:  jag har ju redan gjort detta - långa blogguppehåll alltså. Nu blir det inte några blomsterfoton på ett bra tag, knappast någon höstvistelse på Kreta heller. Reslusten, som vi båda haft ett överflöd av hela livet, har faktiskt mattats av. Jag kommer dessutom att behöva boka in tider på rehab för nämnda axelproblem. Så - ännu mindre än vanligt att skriva om. MEN jag kommer med intresse att fortsätta läsa och kommentera de bloggar jag följer, och jag lägger inte ner eller makulerar min egen. Dyker det upp nå’t så dyker jag nog upp igen.

Ha det fint!11 kommentarer:

 1. Svar
  1. @Bert. Tack. Får se om jag kan hålla mig härifrån 😂, men nu saknar jag helt inspiration.

   Radera
 2. Så tråkigt att du inte är frisk.
  Hoppas du kommer tillbaka till Blogglandia när du känner för det.
  Hösten är på intåg och det är inte fel det heller.
  Sköt om dig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Lena! Får jag bara ordning på armen/axeln så … Gamla tanter ska hålla sig på benen! Mycket möjligt att jag inte kan hålla mig från bloggandet. Hur som helst kommer jag att fortsätta hänga med på dina guidade turer. Ha det fint!

   Radera
 3. Det där med ont i axeln känner jag igen! jag försöker så mycket som möjligt att träna upp min vänstra arm och hand, men har tydligen gjort nåt fel för istället har jag fått en jäkla axelsmärta. Förmodligen överansträngning!! Råkar jag ligga på vänstersidan och sova så vaknar jag efter ett tag av att det känns som nåt har hoppat ur led i axeln....Nu ska jag på min första rehab (efter sjukhusvistelsen) och då hoppas jag få nån ordning på det hela!
  Men en positiv sak är att jag inte har nåt ont av mitt diskbråck, Förmodligen för att jag inte gör nåt alls.....

  SvaraRadera
  Svar
  1. @Susie. Jaaa, precis så är det! Har tränat vä hand och arm för att få tillbaka rörligheten, och det har gått över förväntan. Tills axelsmärtan kom och tog över. Även min sömn störs mycket av detta.
   Lycka till med din rehab och trevlig helg!

   Radera
 4. Svar
  1. Ja, ska göra mitt allra bästa. Ska till sjukgymnast i morgon för bedömning om de kan göra något åt det.

   Radera
 5. Har ännu inte kommit igång med nån vettig rehab och smärtan i skuldra, arm och hand är ibland olidlig. Men efter kontakt med neurologen på lasarettet så fick jag iaf en förklaring till det onda. Det beror på strokens efterverkan på muskler och leder, dom blir stela och funkar inte längre som dom ska. Och det är mycket vanligt hos strokepatienter. Den 20:e ska jag äntligen få komma på rehab i Hemse och sen hoppas jag kunna börja träna utan att jag får så otroligt ont.....
  Kram - Susie

  SvaraRadera
 6. Besöket hos rehab i Hemse blev totalt misslyckat, han som skulle hjälpa mig - trodde jag - han skulle bara jobba en vecka till så han var helt ointresserad. Efter det har jag varit på återbesök till neurologen. I mina utskrivningspapper stod det 6 veckor, men när det gått 10 så ringde jag och sa till och nu äntligen har två läkare tittat på mig - och sen fick jag en remiss till röntgen som jag ska göra på fredag och så ska jag till min läkare på vc på lucia. Hon verkar iaf intresserad och skickade mig till sjukgymn den 29:e. Sen får man se.....
  KRAM-Susie

  SvaraRadera
 7. Hoppas du är bättre - och framförallt att inte du också råkat ut för "frozen shoulder"!?
  KRAM-Susie

  SvaraRadera