torsdag 22 december 2022

GOD JUL!

Om någon fortfarande tittar in här i denna vilande blogg vill jag inte missa att önska er en god jul. Jag skrev faktiskt ett inlägg i november, men då jag efter ett dygn svarade på en kommentar försvann allt. Det  hamnade inte i papperskorg eller utkastmapp utan var helt bortblåst. Då gick luften ur mig (igen). 

Den här julen firar vi inte på Udden, eftersom sonen med hustru åker västerut till hennes föräldrar i år. Vi slår oss därför ihop med våra närmaste vänner som nyligen kommit hem efter ett längre besök hos sina döttrar i Los Angeles. Vi har firat nyår tillsammans sedan kirunatiden och många midsommarhelger men aldrig jul. Nu kommer de hit till oss, det känns jättetrevligt - och jag slipper köttbullskladdgörat! Dessa, gjorda på älgfärs, kommer jägaren med. I övrigt köper vi numera det mesta i matväg färdiglagat, och vi har dessutom under årens lopp strukit mycket från vårt julbord. Men några traditionella ”måsten” finns kvar. Ser fram emot några trevliga dagar med god mat och dryck och förhoppningsvis några långpromenader.

Men tyvärr får vi - enligt prognoser - en mindre promenadvänlig jul i år. Det var så vitt och vackert för några dagar sedan 


… men nu är det mörkt, blött och trist. Vi får väl trösta oss med mysljus framför brasan!Önskar er en riktigt 

 God Jul !

5 kommentarer:

 1. God Jul, Ia! Lycka till med katterna :-)

  SvaraRadera
 2. EN RIKTIG GOG OCH TREVLIG JUL ÖNSKAR VI DIG, MAKEN OCH DINA JULVÄNNER! Precis som ni så blir det färre och färre och mindre rätter till jul. Men om Rolle fick sin vila igenom skulle vi nog bara ha sill, köttbullar och skinka- Det är jag som alltid älskat att göra MASSOR av julmat. men nu är det färdiglagat som gäller...
  KRAM-Susie

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sill, skinka och köttbullar är absolut det viktigaste! Jansson plockas fram sent på kvällen. Med en svärdotter som är vegetarian blir det lite fler pytsar, men de rätterna fixar hon själv de år vi firar ftillsammans. En riktigt GOD JUL önskas dig, Rolle och era julgäster. Kram.

   Radera