måndag 20 november 2017

Blixt och dunder


14 nov
Halvt i sömnen hör jag ett hiskeligt buller. Måndag morgon, och sopbilen kör då alltid på vår lilla gata. Men så här våldsamt brukar det inte låta! Somnar om och vaknar en timme senare till ett hiskeligt åskväder och  ösregn. Åskan låter inte som hemma, förutom när den smäller mycket nära. Annars är det enormt långdraget när det ekar mellan bergen. Det blåser jättehårt, och plastdunkar och annat löst flyger ut i havet från den lilla fiskehamnen utanför vårt fönster.
Enligt prognos ska dock detta dra förbi inom kort, vilket det också gör, och då blir det biltur in till Rethymnon för promenad och shopping. Och besöket hos vår vänliga dam i den fina läderbutiken förstås. Här har vi nog köpt varenda väska, skärp och plånbok de senaste 15 åren. En dubbel espresso på stamcafet avslutar dagens utflykt. 

På kvällen gör vi något ovanligt - besöker en bar. Kostas på sportbaren på torget rattar in rätt bland sina hundratals kanaler och hittar matchen Sverige-Italien. Där sitter vi två och ytterligare en svensk från en närliggande by "ensamma" i den stora lokalen, och jag skäms lite över att Kostas inte kan stänga och gå hem. Sverige vann! Över Italien!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar