onsdag 22 november 2017

SAS eviga handbagagekaos

Igår kväll blev jag vansinnigt irriterad igen - som alltid (nästan) när jag flyger utrikes med SAS. På planet som väntade på att få lämna Aten upprepades samma, gamla litania: "Vi har idag så många och så stora handbagage att vi ber er placera alla bagar och mindre ryggsäckar under stolen framför er".  Detta eviga handbagagekaos! Det är inte alls konstigt, eftersom massor av passagerare kommer ombord med kabinväskor modell  XXL PLUS stora bagar och ryggsäckar. Jag som åker regelriktigt med en bag blir tvungen att - trots protester - placera den framför/mellan fötterna. Kabinpersonalen stuvar, stuvar om, letar utrymme och får göra massor av ryggskottsfrämjande lyft. Jag trodde aldrig att jag skulle framhålla Ryanair som ett gott exempel, men i detta fall gör jag det. VARFÖR struntar SAS fullkomligt i sina egna bagageregler? Popularitet hos passagerare som vill slippa vänta på bagaget men ändå ha med sig en tvåveckorspackning? Mindre utgifter för bagagehanteringen på flygplatsen? Ja, den frågan har jag inte lyckats få något svar på - för naturligtvis har jag skrivit av mig på deras FB-sida ett par gånger.


Alltnog och emedan: i stället för solvarm sand mellan tårna (i drygt en månad) klafsade vi igår till en taxi i blöt snömodd. I stället för frukost på balkongen blev det fårskinnstofflor på och en sprakande brasa i kaminen. I stället för BBC och Euronews kära gamla Aktuellt. Det är i alla fall alltid skönt att vara hemma igen - ett tag i alla fall...

1 kommentar:

  1. Om du visste hur många gånger jag, i min yrkeskarriär har tagit upp detta både med SAS och Norwegian. Men jag får inget gehör.

    SvaraRadera