söndag 10 mars 2019

Konstig vecka...

... var den förra. Det vill säga - det var ju egentligen en helt normal vecka men den kändes lite trist, lite låg, lite tom. Det var efterdyningarna av resan förstås. Veckan innan resan hade vi ju lite annat att fixa med. Planering av packning t ex var förstås inte lika enkel som inför våra vanliga resor, och en del inköp måste göras. När vi kom hem var det tvätt och plock som stod på schemat några dagar. Sedan infann sig just den här känslan. Lite bekant, för den liknade den jag ibland haft på jobbet när jag skickat iväg ett litet större arbete, som jag jobbat intensivt med under en tid. Alltså: ”Jätteskönt att ännu en gång ha fått iväg t ex personaltidning eller nyhetsbrev - men vad gör jag nu då?”.  Jag tror nog att fler känner igen detta. Att det dessutom känns lite tomt nu beror förstås också på att vi haft folk omkring oss all vaken tid, och framför allt att vi fått vara tillsammans med son och sonhustru så mycket! Men slut på analyserandet nu.

Känns det tomt så får man helt enkelt fylla det här som kallas "livet" med något. Igår fyllde vi det med fotokonst - och god mat. Bror och svägerska kom med morgonplanet från Kiruna, och hade redan vid årsskiftet bokat bord för brunch på Fotografiska Muséet Den restaurangen har fått utmärkelsen ”världens bästa museirestaurang” i White Guide, och buffén var riktigt, riktigt bra. Utsikten från lunchborden är helt OK, även om det igår var gråväder.

Så var det dags för utställningarna. Vilka höjdare! Vi såg Trump (förstås), Englands drottning, Angela Merkel m fl, m fl i det mest otroliga, komiska och ofta komprometterande situationer under rubriken "Truth is dead". Konstnär: Alison Jackson. Om det fortfarande finns personer som tror stenhårt på det tryckta ordet - och framför allt bilden - så försvinner nog den illusionen vid ett besök här. Två andra mycket spännande utställningar visas också nu. Vackra bilder, intressanta bilder, tänkvärda bilder och en hel del träffsäkra citat. Om ni inte besökt detta museum - gör det om tillfälle ges! Allra bäst är det nog om man kan undvika att lägga besöket en helg, för det var väldigt mycket folk där. I museibutiker hittar jag ofta rätt roliga små presenter, men nu var det fullproppat med folk och långa kassaköer. Så det fick anstå till en annan gång.

Vårlängtan har tagit  ett ordentligt grepp om mig. Jag tittar längtansfullt på bilder i odlargrupper på nätet som visar hur trädgårdar i Skåne kommit igång med vårblommor. För att inte tala om trädgården hos våra vänner på engelska sydkusten. Där blommar det. Själv såg jag en snabb glimt av ett par gula krokus en dag förra veckan, innan de dagen därpå täcktes av några centimeter snö. Nu får tiden gärna rulla på lite extra snabbt!

En bra ny vecka önskar jag er!

4 kommentarer:

 1. Ett besök på Fotografiska ingår i varje stockholmsvistelse.

  Vi har haft en "tom" helg, efter vår skidvecka i Levi. Jag känner igen din känsla.

  SvaraRadera
 2. Som så ofta är det besökare som har bästa kollen på sevärdheter och evenemang här. Min kirunasvägerska guidar oss vant mellan bussarna i stan. Själva besöker vi nog också muséer, utställningar och liknande oftare när vi är på resande fot. Finns ju ett bra ord: hemmablind.

  SvaraRadera
 3. Våren kommer! Den har i alla fall kommit till Kreta även om vi just nu har en dödsryckning från vintern med blåst och sänkt temperatur.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, Ia, den gör väl det... kommer ... våren alltså, men nu ser det bara ut som om det är grårusk i sikte. Vill ju också vara ”omsluten av bomull o fågelkvitter” men får nöja mig med dina blomsterfoton så länge.

   Radera