lördag 30 januari 2021

Vinter!

Nu, ni! Nu har vi fått vinter här. Jag har ingenting annat att berätta från min rätt enformiga tillvaro men måste lägga in några snöbilder innan de blir inaktuella. Det är så vitt och vackert, och alldeles lagom kallt. Kalla nätter och åtta-nio minusgrader på dagen gör att vi slipper slasken. Hoppas det håller sig så här ett tag. 

Sonen med hustru ville gärna åka ut till Udden över helgen, så vi bestämde oss för att avvakta till nästa vecka. Och så rätt vi gjorde! Det hade nämligen snöat mycket mer där än här hemma, och svärdottern med sina 160 cm hade snö upp till knäna. Det tog ett bra tag att skotta fram stugan! De här bilderna fick vi på förmiddagen.Här hemma har vi inte så många meter att skotta, och så här ser det ut på tomten.Koltrasten väntar på sin tur att komma åt nötter och frön.

Trevlig fortsättning på helgen!

9 kommentarer:

 1. Jag hatar verkligen snö, är ingen vintermännniska precis! Och vi har visserligen perfekt skötta vägar här på Gotland, men man ska ju kunna ta sig fram med bilen till vägen så min stackars gubbe har fått ta fram snöslungan två gånger sista tiden. Dessutom har vi en lång gång från planen utanför garaget till ytterdörren som måste skottas för hand, Inte kul.....
  KRAM/Susie

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tvärtom här ... att få byta ut gråvädret mot fluffig vit snö är härligt tycker jag - de gånger de är så kallt att vi slipper slask och modd. Men jag behöver ju inte längre pendla in till jobbet. Då var det inte lika kul! Vi har dessutom perfekt snöröjning här så alla större vägar och trottoarer är plogade och sandade tidigt på morgonen, vilket ju inte alls är fallet på många andra ställen i grannskapet.
   Håller tummarna för ett snabbt tillfrisknande för dig. Kram.

   Radera
 2. Härliga vinterbilder!
  Njut och skön söndag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, Lena! Ja, ännu vackrare dag idag med strålande sol. Härlig promenad som blev lite väl lång - orkade nästan inte hem 😃

   Radera
 3. Ber att få framföra mina fluffigaste gratulationer.

  SvaraRadera
  Svar
  1. @ Bert
   Tack! Minus 14 här, så fluffet blir kvar åtminstone ett dygn till. Yippie!

   Radera
 4. Ingen snö här mer än på höga bergstoppar! och även där uppe äter solen snön så på Dikti ligger det bara kvar i skrevor....

  SvaraRadera
 5. Fick bild o meddelande från vänner på norra delen - plus 23 grader! De vita bergstopparna och vårblommorna i ljusgröna olivlundar är så vackert!
  Men vi har haft några fina dagar här också men sol på gnistrande snö.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vårblommorna kommer tyvärr alldeles för tidigt så våren blir kort. Vinterblommorna (anemoner och getoxalis) kom ungefär som vanligt, dvs vid jultid.

   Radera