torsdag 14 april 2022

Påskhare

Tittar in som hastigast för att önska er alla en GLAD PÅSK! Vi är ute på Udden och väntar på det soliga, fina vädret som utlovats. Än så länge är det bara grått och kallt. Påskliljorna ute har, trots söderläge, bara försiktigt vågat sig upp en dryg decimeter och har pyttesmå knoppar. Ett vårtecken är i alla fall sädesärlorna som trippar på berget när de tar en paus från bobyggandet.

I brist på påskkärringar och vårblommor lägger jag in en bild på Påskharen. Det är brorsans lilla kompis som har kommit till honom hela vintern för att få sina dagliga morötter - liksom förra vintern (okänt om det är samma förstås). Jag har fått flera bilder tidigare, men det enda som varit möjligt att urskilja i snön har varit några små svarta prickar. Då har man fått ”navigera” efter moroten. Nu - igår - hade han nyplogad lunchrestaurang.


De har otroligt mycket snö längst upp i norr - rekordmycket enligt norrbottningarna själva. Vi skulle faktiskt ha varit där på besök hos syskonen förra veckan, men den här förb-de pandemin ställer fortfarande till det. Bs bror ringde ett par dagar före vår avresa och meddelade att de testats positivt. De hade blivit sjuka trots alla vaccindoser - inte allvarligt sjuka men som en svårare förkylning. Det var fallet för flera bybor som varit på en konsert, och bedömningen innan den var att byn var virusfri. Visserligen har vi fler platser att bo på, men vi rev flygbiljetterna! Vill ju träffa även andra utan att riskera att sprida smittan.

En riktigt Glad Påsk önskas er alla!


6 kommentarer:

 1. Wow - den sötaste påskhare jag någonsin sett. Och i frihet dessutom.....
  KRAM/Susie

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, den är jättefin och numera ganska orädd. Kram

   Radera
 2. Vi hade en bra, om än något "snabb" påsk.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mycket bra här också. Årets första frukost utomhus!

   Radera
 3. Lite sent inne och läser! Hoppas ni hade en fin påsk trots ändrade planer. Här är det nu Καλό Πάσχα! Καλή Ανάσταση!

  SvaraRadera