torsdag 24 maj 2018

En ny ö

....för oss blev det, litet överraskande! Att lämna Udden för nästan två veckor den här årstiden hör inte till vanligheten, men efter ett par dygn hemma har vi nu landat på Karpathos. De senaste åren har vi gett son och sonhustru en gemensam julklapp bestående av en utlandsresa, vars destination de väljer (inom Europa). Det är inte all inclusive, men ”seniors included”, d v s en resa för oss fyra. Ett par stadsresor har det blivit, senast fem dagar i Krakow, där vi hade en mysig, trevlig, vacker - omtumlande, tragisk och kuslig vistelse. Som ni säkert förstår besökte vi Auschwitz och Birkenau under denna resa. 

Nu ville ”ungdomarna” så gärna åka till en grekisk ö, och vem kan säga nej till det? Inte vi! Så vi tog tillfället i akt att för en gångs skull åka till en annan ö än Kreta. Med bara en vecka ville vi åka till en ö med egen flygplats, och valet föll på Karpathos som vi bara hört superlativer om. Lite tokig tid att lämna Sveriges fantastiska blomsterprakt, men det arbetande folket kan ju inte ta ledigt precis när det passar oss.

Azalean blommade, dvärgrhododendronen stod också i blom och de stora rhododendronen hade massor av knoppar i Stockholmstrakten när vi lämnade hemmet vid fyratiden(!!) i morse och körde till Arlanda.


Det blir en tidig kväll idag. Sedan är det dags att börja se sig omkring och se om Karpathos ”levererar” ... Det lilla vi sett hittills ser helt OK ut.

2 kommentarer:

  1. Karpathos har jag aldrig besökt, trots att jag luffat runt rätt mycket i den grekiska övärlden i mina dar.

    Har också, särskilt sedan vi byggt fritidshus, lätt tveksam till att åka utomlands när det börjat grönska. Gärna under "brunvåren", eller en förlängning av sommaren mot hösten.

    SvaraRadera
  2. Glömde ... Ser fram emot initierade rapporter från din nyfunna ö.

    SvaraRadera