måndag 14 maj 2018

Värmebölja och getinginvasion

Med denna värmebölja fick vi också en riktig getinginvasion! De flyger runt, runt och försöker ta sig in överallt mellan ytterväggar och takpannor, vindskivor m m. Huset är lågt, så det betyder att de är otrevligt nära när vi sitter på någon av altanerna. Ingen av oss är allergisk, men det gör rätt ont om man har oturen att bli stungen, så man sitter ju inte helt avslappnad och äter eller fikar. 

Det är ju nu man ska vara på alerten och försöka hindra dem från att bygga sina bon på olämpliga ställen. Jag har försökt locka in dem i getingfällor, såväl de lite finare i glas som de omtalade petflaskorna, men det går de inte på. Har också förstått att de inte är sött de är ute efter nu. 

Titt på nätet - och där visas hur man enkelt gör något helt annat än fällor, nämligen ”upptagetmarkeringar”. Med bruna papperspåsar som fylls med ihopknycklat tidningspapper formar man en getingboattrapp, som hängs upp. De dumma (?) getingarna tror att det redan finns ett bo på platsen och så drar de vidare. Bruna papperspåsar - ja, var katten får man det? Man tager vad man haver, d v s en papperskasse, men den var för styv och tjock för att få till det bra.

Här är i alla fall prototypen. Vad tror ni? Får vi inta eftermiddagsfikat utan getingsällskap?


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar