torsdag 22 november 2018

Sol, värme, blomsterprakt och bad...

 ... kan man önska mer?! Efter förra veckans regn, som följdes av sol och värme (23-25 grader) är det rena rama försommargrönskan här. Jag har nog aldrig upplevt en så grön november i de här trakterna. 
Havet är ljuvligt med lagom stora vågor - inte så våldsamma att man slås omkull utan så att man kan ligga på rygg och vaggas behagligt.
Som vanligt blir det många, långa måltider med härlig mat här. Igår körde det ihop sig lite, så det kändes som om jag åt hela dagen. Med vår kretafamilj blev det en härlig lunch på en högt belägen taverna med utsikt över Askifouplatån. På kvällen middag inne i Rethymnon med våra engelska vänner. De skulle själva åka bort på semester, så den traditionella avskedsmiddagen fick läggas flera dagar före vår avfärd. Mycket god mat på en jättetrevlig restaurang inne i mysiga gamla stan. Tur att det var perfekt väder för en riktigt lång och rask promenad i morse.
Askifouplatån
Tyvärr blir det ingen olivskörd för oss i år. Engelsmännens träd bär så lite frukt att de inte tycker det är någon idé att skörda, och kretensiska familjen sätter inte igång förrän i mitten av december i år. Synd, för det är väldigt trevliga dagar, och faktiskt roligt att jobba lite. Framför allt B längtar vid det här laget efter att få jobba hårt fysiskt. Och att jobba med ”wizzern” (stavning okänd) ÄR tungt. Vi har dock mycket olja ”innestående”, så vår försörjning  är säkert tryggad så länge vi kommer att resa hit. Nu ska vi omsorgsfullt packa ned två stora och två mindre flaskor. Förra året blev en flaska mycket dyr. Slarvade med att läsa Norwegians bagageregler och hade 1,3 kg (!) för mycket i ena resväskan. Det visste vi, men i den andra hade vi fyra kg till godo. Men se det hjälpte inte, och denna lättare väska hade redan försvunnit på bandet när personalen påtalade det. Det blev 22 euro GÅNGER TVÅ, för vi mellanlandade i Oslo. Surt, men eget fel. Så orutinerat! Av någon anledning var det bara Ryanair som vi förknippade med denna regel. Nu vet vi bättre.
Ett par liter till ska vi allt klämma ned
Snart är höstens kretavistelse över, och därefter blir det några dagar i Aten.

1 kommentar: