tisdag 17 augusti 2021

Felsändning

Godmorgon!

Nu har ett par av mina gamla inlägg postats av misstag. Det ser jag på min egen kontrolladress. Jag vet inte vilka vägar ni som följer mig går in i bloggen; om ni ser nya inlägg på Feedly eller får dem via e-post. Kanske, förhoppningsvis, är detta något ni inte märkt alls. 

Min syn försämras ju långsamt (men stadigt), och typsnitt och kontraster blir allt besvärligare. Igår kväll tittade jag på layouten för att ev ändra lite. Tydligen råkade jag i stället posta ett par gamla inlägg, för de ligger nu i min mailbox. 

Jag tycker förresten att Blogger är rätt besvärlig om man vill ändra i layouten. Menyer och kommandon är inte så logiskt placerade (tycker jag), och framför allt är den plottrig. Det senare kan förstås bero på min syn. Jag, som alltid varit smått allergisk mot manualer och kört ”trial & error-metoden”, skulle nu behöva en användarhandbok. Någon som känner till en bra ”hjälpsida”?

Jag hoppas att inte fler gamla inlägg ska drabba mina följare, men OM så sker beror det på feltryckta kommandon från mig.7 kommentarer:

 1. Ja du, det blir lätt konstigt när man bloggar! Jag har dock kommit underfund med hur jag ska göra med den "lilla" texten. Jag skriver allt som vanligt, sen så markerar jag allt - även bilderna med eventuell text - och sen så förstorar jag allt. Då funkar det att få större text så alla kan läsa den.....
  KRAM/Susie

  SvaraRadera
 2. Ja, det funkar ju, men jag försöker ändra detta och lite annat i grundlayouten och lyckas inte. Färgerna, till exempel, verkar vara hopplösa att ändra inom sina ”grupper”. Ibland ser det ok ut, men det sparas inte. Så då ger jag upp - för ett tag. Kram

  SvaraRadera
 3. Jag ser inga "gamla misstag".

  Blogger har gjort om sitt verktyg det här året. Men jag och Blogger har kommit överens, trots det.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för det meddelandet! Vad bra att de inte gick ut till andra än mig själv. Jag och Blogger kommer inte riktigt hundraprocentigt överens, men det beror säkert på mig (eller kanske iOS…).

   Radera
 4. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 5. Inga gamla inlägg har dykt upp hos mig!

  SvaraRadera
 6. som "gotlänning" får man tacka för att ni avbokade resan, vi har ju fått vår beskärda del av corona efter det att besökare bara välde in i år. Jag har också vänner som ställt in sina besök hos oss i år, men jag förstår dom. Komma hit och bli smittade.....det åter inte trevligt!
  KRAM/Susie

  SvaraRadera