måndag 19 mars 2018

Den grå följetongen fortsätter

... för detta har nog varit den tristaste, gråaste marsmånaden på mycket länge i våra trakter. Vi har bara haft någon enstaka solglimt, och oftast har det blåst isande kallt. För exakt ett år sedan eldade vi upp döda grenar och liknande på strandängen på Udden, och drack vårt förmiddagskaffe i solen ute på altanen. Nu ligger snön kvar, och någon vårkänsla infinner sig inte! Lite ljusare har det förstås blivit, men det ”äts liksom upp” av det gråtrista vädret.

För några veckor sedan fick jag foton från vännerna på engelska sydkusten. ”Kom hit, nu har vi rätt mycket vårblommor i trädgården!”. Igår var samma trädgård snötäckt och New Forest-området stod mer eller mindre stilla. Vi blir åtminstone inte instängda i våra hus av lite snö, så egentligen ska man väl inte gnälla, men oj, vad jag längtar efter utomhuslivet!

Vårblommor, ja det får jag än så länge köpa i affären... eller så bjuder man hem goda vänner på middag.Egentligen hade jag idag tänkt skriva om något helt annat, något som jag gått och tänkt på halva dagen, nämligen mediadrev - nu aktualiserat av Stadsteaterns f d VD:s död (läs: självmord). Jag inser dock att jag inte kan skriva något vettigt om detta. Vad säger man? "En journalists värsta mardröm", säger Aftonbladets Åsa Linderborg. Vi behöver grävande journalistik, självklart ska missförhållanden och oegentligheter fram i ljuset, kriminella handlingar ska straffas -  men ett drev som detta mot en enskild person ... det kan bara inte vara OK! Jag är inte insatt i alla turer, men något som tål att upprepas är att journalister tillhör en yrkesgrupp med STOR makt. Där ingår också ansvar...


1 kommentar:

  1. Och vi börjar med skidsäsongen på allvar! Åker till Levi, för en veckas utförsåkning. Härligt!

    SvaraRadera