lördag 24 mars 2018

I mål...


... äntligen! Det tar tid att avverka ett helt Vasalopp, men nu har jag kommit fram. Som ni ser var inte skidföret det bästa, och tävlingen hann avslutas innan jag kom i mål. 
                                  

På vägar och gator i och omkring Mora skulle gummistövlar kombinerade med broddar ha varit det absolut smartaste. Urdålig väghållning jämfört med hemma - eller hämtar man sig fortfarande efter att ha rott i land vasaloppsveckan? Trist väder också,  men Vasaloppsmuséet är värt ett besök. Där får man veta mycket om Vasaloppets historia från 1922 och fram till våra dagar. Bland annat visas en ca 20 minuter lång film, och så finns det en specialdel om Mora-Nisse. Det är nytt för i vinter. Givetvis finns alla segrare och vinnartider listade, det finns massor av foton, medaljer och gamla häftiga utrustningar. Det känns helt osannolikt att någon klarat av att åka alla dessa mil med jättelånga skidor och bindningar bestående av ett snöre, typ tvättlina, och ett par krokar. Ofta i urdåliga spår. Och vad tycks om denna tjusiga tävlingsdress bestående av vadmalsbyxor med tillhörande raffig överdel

En långpromenad lockade inte alls i detta väder, men för mycket mat och dryck dessa dagar gjorde att vi efter dagens lunch övervann lättjan och gick ut en sväng. Belöningen blev stor! Denna ståtliga fågel lät sig villigt fotograferas på ganska nära håll. Nog är det väl en lappuggla, som navigerat lite snett? Den ska ju enligt fågelböcker inte finnas här. Det var faktiskt första gången jag såg en uggla ute i naturen, och så hade jag bara en gammal mobiltelefon med dålig kamera med mig! Grrr. När vi efter en halvtimme passerade på återvägen satt den kvar på exakt samma fläck.

Glöm nu inte att ställa om klockorna till sommartid i natt! Vi går mot vår och sommar med stormsteg!
1 kommentar: