torsdag 15 februari 2018

När man längtar efter våren

... inbillar man sig att den snart är här, när solen plötsligt lyser över viken. Men än dröjer det nog innan jag kan sitta med kaffekoppen på bryggan och njuta av solen. Det är ju faktiskt bara mitten av februari, och rätt ofta har vi haft ett snötäcke den här tiden på året. Ett mindre gäng modiga påskliljor har faktiskt tagit sats och skjutit sig upp i ljuset. Det jag är allra mest intresserad av att fotografera är blommor, så här kommer nu årets första. Tuffingar är de, även om de står ganska skyddade i söderläge. Så nu känns det ju ännu mer som snart, snart...
           


Men jag är ju realist! Många brasor kommer vi att behöva innan kaminen får vår/sommarlov. Så jag har staplat ved. B brukar hävda att veden värmer två gånger: när man hugger/sågar den, och så när brasan sprakar. Jag påpekar dock att den värmer minst tre gånger, för den ska ju lyftas, bäras och staplas också.Jag lyssnar gärna på radion, som sänder många bra program. Att börja dagen med klassisk morgon är härligt. Då sitter jag och njuter av att inte behöva stå och vänta på ett försenat pendeltåg. Men skidskytte på radion är ingen höjdare! Det är faktiskt rätt värdelöst att följa på det sättet, t o m sämre än att följa Charlotte Kalla utan att se. Så trist att SVT inte kan (har råd att?)  sända från OS. Här ute på landet har vi nämligen inte kanal 5. Men GRATTIS svenska skidåkare och skidskyttar!


3 kommentarer:

  1. Nä. Inga påskliljor här. Inte ens till påsk.

    Nej, tack och lov. Nu ska vi ha vacker vinter några månader till.

    SvaraRadera
  2. Förstår det. Påsken är ju också väldigt tidig i år, och med era snömassor är det väl bra om ni får snöfritt till midsommar.

    SvaraRadera