lördag 10 februari 2018

OS-guld, OS-guld...


Jaaaaa! Sveriges första OS-medalj är bärgad - och det blev guld! Så härligt att just Charlotte Kalla rodde hem den. Nu kanske pressen på henne lättar. Nu då hon levererat. Sedan rätt många år levererar ju alla allt. Oavsett om du ska hålla ett föredrag, sjunga eller hoppa längdhopp förväntas du leverera. Jag är lätt allergisk mot användandet av detta ord, som för mig fortfarande betyder - ungefär - att man förser någon med en vara av något slag. MEN en guldmedalj fick hon, eller rättare sagt tog hon, och det var härligt att se. Skidåkning tillhör för övrigt mina favoritsporter, uppvuxen som jag är med skidor på fötterna från mycket unga år i en skidintresserad familj. Får jag säga det själv (och det är ju fördelen med att blogga = att jag får) så var jag faktiskt rätt bra på att åka och har allt några medaljer från skolmästerskap.


I övrigt har dagen efter guldskimret varit gråkall och trist vad vädret beträffar. Ingen snö hemma, men när vi kom ut till vår udde strax före lunch låg det 4-5 cm vit, orörd snö på tomten. Nästan orörd, för några spår visade att vi haft en hare på besök. Det var bara en minusgrad, men det var en riktigt kall en! På vår vik ligger isen, och en promenad i morgon får visa hur långt ut på havet  istäcket sträcker sig. Vi har inte varit här sedan slutet av julhelgen, men allt var ”under kontroll”. Inga musbesök, tack och lov. Kanske fungerar den där elektriska mojängen, som jag var så skeptisk mot, för sedan vi pluggade in den i eluttaget i höstas har vi inte sett några spår av möss.

Trevlig helg!
Det finns nog ingenting som ser så kallt ut på vintern som ett inglasat uterum.

10 kommentarer:

 1. ".. rätt bra på att åka och har allt några medaljer från skolmästerskap."
  Hm! Har inget minne av det. ;-)

  SvaraRadera
 2. Määääh. Nu gick ju jag Centralskolan och Parkskolan. Kan inte påminna mig några tävlingar. Jo, någon sorts skiddag hade vi. Den avslutades med chokladsoppa på bamba uppe på Högalid.

  SvaraRadera
 3. Ni på Centralskolan platsade väl inte i den STORA tävlingen, då. Och förresten, Parkskolan? Är inte du lite för gammal för den?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tänker jag fel? Läroverket och gymnasiet ... Det var väl Parkskolan?

   Radera
 4. Inte på vår tid. Då var det Högre Allmänna Läroverket. Namnet P kom efter att vi lämnat - är jag ganska säker på. Det behövs dock inte så mycket för att man ska bli lite osäker.

  SvaraRadera
 5. @Bert Bodin. Nu kommer B och han går på din linje vad gäller namnet, så det är kanske jag som tänker fel. Backar o ber om ursäkt i så fall.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja just det. Vem är det nu som är "lite för gammal"? Hehe.

   Fast nu googlade jag och fick fram detta:
   Mellan 1952 och 1955 ombildades skolan till Kiruna högre allmänna läroverk. Skolan kommunaliserades 1966 och namnändrades därefter 1970 efter en sammanslagning med yrkesskolan till Hjalmar Lundbohmsskolan. Skolans lokaler används sedan dess av Parkskolan. Studentexamen gavs från 1942 till 1968 och realexamen från 1935

   Så nu blir förvirringen total.

   Radera
 6. Vart försvann din senaste kommentar?

  Men jag vet att gick realskola 1962-65. Sedan Handels fram till -67 och sedan sista året med studentexamen i Luleå 1968.

  Hj. Lundbohmsskolan ... Var inte det KPU.?

  SvaraRadera
 7. Vet inte vart den tog vägen. Ser ok-postad ut. Kanske direkt till din postlåda och inte här. Jag kände mig bergsäker på att det står HAL på mitt studentbetyg, men är alltså inte lika säker längre. Din kommentar ovan tolkar jag så att läroverket slogs ihop m yrkesskolan (KPU) o ändrade namn t Hj L. Det stämmer, för lillebror gick på gymnasiet på den.

  SvaraRadera
 8. https://www.stayfriends.se/Kiruna-S-2Z639-C
  Kolla! Parkskolan står inte upplagd som gymnasium. Puh, jobbiga problem att lösa en söndag.

  SvaraRadera