måndag 5 februari 2018

Vill du äta eritreanskt...

...  indiskt, vietnamesiskt, mexikanskt eller kanske rent av svensk husmanskost? Stockholm är en härlig "uteätarstad", tycker jag. Det finns en uppsjö av riktigt bra restauranger med hur många olika inriktningar som helst. Jag älskar att gå ut och äta middag och blir sällan besviken. Thailändsk mat tycker jag extra mycket om! Nu tillhör jag de (få?) svenskar som aldrig varit i Thailand, så jag vet ju inte hur äkta thailändsk den är, men den som vår favoritrestaurang på Söder serverar är en njutning för såväl gommen som ögat.

I lördags gick vi ut och firade gemensam födelsedag för B och sonhustrun. Först hjälpte vi henne att dricka ur presentchampagnen. Jag menar, som förälder/svärförälder har man ju ett ansvar att se till att inte ungdomarna dricker för mycket alkohol. Eller hur? Efter det gick vi ut i halka och gråväder, som var så trist att vi kostade på oss en taxi i stället för att gå till t-banan. Sedan avnjöt vi en läcker middag, som alltid är så vackert upplagd att man nästan drar sig för att hugga in på den. Eftersom jag ogärna fipplar med mobilen på restauranger har jag lånat bilderna från gratisbibliotek på nätet.

Vårrullar och Pad Thai 

En nackdel med många krogar är tyvärr den höga ljudnivån. Det har hänt att vi gått ut med goda vänner och nästan inte kunnat prata med varandra, då musik dånat ur illa placerade högtalare. Sådana krogar sorteras snabbt bort! Ett annat otyg, som blev rätt vanligt redan för ganska många år sedan och som tyvärr sprider sig, är systemet med "sittningar". Ät, drick, betala och lämna plats för nästa sällskap! Trist tycker jag, och väljer ganska ofta bort dem också. I och för sig räcker tiden oftast till för oss gamlingar, men inställningen är så tråkig. Med tanke på att man ju faktiskt spenderar ganska mycket pengar borde man kunna sitta kvar och prata så länge man vill. Och detta kan ju läggas till nackdelarna: att det är rätt dyrt att gå ut och äta gott i Sverige.


3 kommentarer:

 1. Luleå har också blivit en riktig restaurangstad. Jag kan göra ett överslag ochkommafram till aytjag, som bor absolut mitt i centrum, har minst 26 restauranger inom 1,5 km:s omkrets. Förmodligen fler ... Ja, nu kom jag på två till, nej tre. Det är thailändskt, indiskt, libanesiskt, vietnamesiskt, japanskt, etiopiskt, internationellt så det förslår. Och nu kom jag på tre till.

  Det finns att välja på. Och ändå räknar jag inte hamburgerställen, kebabhak, eller pizzabarer. Sådana finns förstås också.

  SvaraRadera
 2. Oj - Mobilens tangentbord är ganska litet, när man börjar bli sömnig, märker jag.

  SvaraRadera
 3. Härligt, eller hur?! Ett - angenämt - problem är att man vill hinna prova på allt och alla, samtidigt som man får favoriter att återvända till.

  SvaraRadera