torsdag 1 februari 2018

I landet mittemellan

Känns som om jag nu befinner mig i landet mittemellan. "Trädgårdskompisar" presenterar bilder på vintergäck och snödroppar från – framför allt – Skåne, medan det utlysts undantagstillstånd i andra delar av landet. Nåja, undantagstillstånd kanske är att ta i, men att skolorna stänger i vinterlandet Sverige p g a snö är inte så vanligt. Nätet översvämmas av halvt insnöade hus så långt söderut som i Västernorrland.

Här hällregnade det igår kväll, och idag tittar faktiskt solen fram. Vissa delar av gräsmattan är grön. Gissa om det börjar klia i fingrarna av längtan efter att få börja påta i jorden, eller i alla fall att så lite frön! Mitt odlarintresse växer för varje år, samtidigt som jag måste försöka hålla det i schack eftersom vårbruket kolliderar med den lika efterlängtade kretavistelsen. I väntan på att blåsipporna ska lysa upp rabatterna gläder jag mig åt att jag numera lyckas få mina orkidéer att blomma om – och om!


Och i väntan på utomhusaktiviteter läser jag förstås extra mycket. "En man som heter Ove" har jag läst/sett för länge sedan. Skrattade åt boken, skrattade och blev tårögd åt filmen. Bra! Backmans bok "Britt-Marie var här" har jag länge haft i min läsplatta men inte riktigt känt för att börja läsa. Nu klickade jag dock fram den – och blev lite besviken. Visst – den var rätt rolig, och lite rörande den också, men får inte alls lika bra betyg av mig. Från början tyckte jag att B-M med sina listor och sin bikarbonat helt enkelt var en kvinnlig Ove, och dessutom tyckte jag den var ganska förutsägbar. Nu väntar en annorlunda bok, utgiven för flera år sedan, som jag fått i present av svärdottern: "Omgiven av idioter". B undrade vad sjutton hon menade... Livet vore tomt utan böcker!

2 kommentarer:

  1. Och jag älskade båda böckerna plus "Mormor hälsar och säger förlåt", men tyckte inte alls om Ove-filmen och ska inte se Britt-Marie-filmen.

    SvaraRadera
  2. Så olika man tycker... Oftast brukar jag bli besviken på filmen efter att ha läst boken, men faktiskt inte i Ove-fallet. Där tyckte jag att filmen gav ytterligare en "sida" - den mer rörande.

    SvaraRadera