tisdag 26 december 2017

Cirkumflexer och treman

..... saknas! Vi spelar gärna sällskapsspel under julen (inte särskilt originellt...) och helst olika frågespel med inte alltför krångliga regler. I år kom sonen med ”Vem vet mest?”, och efter en provomgång var vi eniga om att det spelet fick mycket högt betyg. Ja, jag hade ju en del synpunkter på ämnesvariationen. Det kan förstås bero på placeringarna i några omgångar. B är väldigt säker på sport- och historiefrågor, och sonen i det närmaste oslagbar på musikfrågor. Jag laddade, väntade och hoppades på kluriga frågor om vad tecknet ovanför bokstaven ”n” i spanskan heter, och vem som skrivit diverse böcker. Men nej!  När jag äntligen har spelet frågar kortläsaren (med illa dolt leende) vad det är för färg på vattenpolospelarens badmössa! Och liknande. Nej, fram för lite härliga språk- och litteraturfrågor. Och resmål. Med mera.


Men nu är alltså glada julen slut, slut, slut, och den blev mysig och trevlig på alla sätt. Tyvärr blev det för mycket stillasittande. Vädret har varit urtrist - plusgrader och en hel del  regn. Då är det ju mycket skönare att kura framför brasan än att ge sig ut på långpromenad. Skärpning krävs!

2 kommentarer:

  1. Inne eller ute är inte så viktigt, tycker jag. Umgås, mysa, ta det lugnt, få läsa sin julbok, äta god mat...finns inte mycket som slår några dagars ledigt från vardagen!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Du har så rätt! Jag struntar i att jag ätit mycket och rört mig lite. God fortsättning på helgerna!

      Radera