lördag 2 december 2017

Vad gjorde Anders?

Braskade eller slaskade han – Anders? Tankarna snurrar ostrukturerat i skallen medan jag försöker skärpa mig och i stället för att sätta mig med laptopen börja göra lite nytta. I alla fall: det var varken kallt eller slaskigt på Andersdagen. Nollgradigt och torrt. Det blir väl som vanligt en grön-brun jul. Brorsan skrattar rått. En och en halv timme från Arlanda, lovar han, kan vi få skotta snö tills vi ber om avlösning.

Ska åka ut till landet och kolla läget på måndag. "Landet" förresten, nej jag brukar faktiskt inte säga så – inte så ofta i alla fall. När jag flyttade hit reagerade jag på just detta – att alla åkte ut till landet i stället för till stugan eller orten i fråga. Allra tokigast låter det ju när man hör "var har du ditt land?".
Å andra sidan låter det lite fel när brorsan åker till stugan, som är en "vanlig" tvåvåningskåk. Fritidshuset? Låter lite uppstyltat. Lantstället? Det låter prententiöst värre. Sommarstället? Vi är där en del på vintern också. Jag fortsätter nog att säga Udden.

Och apropå Udden – allt är inte bara av godo med den nya tekniken, men mycket är kanon. Vi skickar ett SMS och värmen i stugan höjs i god tid före vår ankomst. Härligt, för det är ingen höjdare att behöva sitta påpälsad framför kaminen och vänta på att inomhustemperaturen blir dräglig.

NU ska jag börja "göra lite advent" här hemma!

1 kommentar:

  1. Här var Anders rätt kall. Bävar alltså för julvädret ...

    Som för två år sedan.

    SvaraRadera