söndag 10 december 2017

Slottsfru för ett dygn

... och ett helt fantastiskt julbord!
Tyckte att jag knappt hunnit packa upp, tvätta och hänga undan kretagarderoben förrän det igår var dags att plocka fram resväskan igen. Nåja, det räckte med lilla övernattningsväskan den här gången. Nu var det dags att åka till sörmländska slottet och avnjuta ett fantastiskt julbord med tyngdpunkt på vilt. Efter förra årets hellyckade besök beslutade vi oss för att i god tid boka även övernattning i år.

Öster Malma var destinationen, och julbordet där är nog det bästa jag avnjutit någonsin. Änder, gäss, hjort, rådjur, älg, kanin, vildsvin (och antagligen något jag missar nu) i massor av varianter. Jodå, det finns sillar, lax och Jansson också. Och sallader. Och massor av godis.

Ett otroligt överflöd förstås, som nästan (men bara nästan) ger mig lite "frossarångest", men det är åtminstone närproducerat. Ja, Svenska Jägareförbundet (ägarna) kan nog faktiskt säga  "HÄRproducerat".


Och i morse var det faktiskt lite vitt på backen när vi travade iväg till frukosten. Så ljust och fint! Visserligen var bilen täckt av ett ispansar, men det får man ta! Nu är detta tradition, sa´ vi alla, så vi återkommer nästa år!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar