söndag 17 december 2017

Väder och vind

Klimat och miljö är något som jag funderar mycket på, och som även oroar mig en hel del. Jag är inte jätteinsatt, men nog har vädret förändrats under senare tid. Det blåser t ex mycket mer på sommaren nu än för 10-15 år sedan. Jo, det är jag rätt säker på, eftersom jag levt båtliv i hela mitt vuxna liv (till för bara några år sedan), och då är det minsann viktigt att ha koll på vindarna när man lägger till. Oftast har det mojnat på kvällskvisten efter att sjöbrisen lagt sig. Så icke de senaste somrarna! Vinden har hållit i sig, och till och med tilltagit, på kvällen även i vår lugna vik. Nu ser jag på väderprognosen att det kommer att bli plusgrader uppe i Kiruna om några dagar. Plusgrader norr om polcirkeln i december! 

Och apropå miljöförstöring konstaterar jag att jag åtminstone gjort något rätt nyligen: bakat pepparkakor av hemmagjord deg. Ingen palmolja här! Men samtidigt har jag bokat flygbiljetter såväl till Lappland som till Kreta. Känns inte helt OK.

Ha en mysig och skön adventssöndag!

2 kommentarer:

 1. Det där med blåsten har du helt rätt i. Vi har ingen båt, men väl havskajaker, som vi ofta var ute i redan i maj månad, för att paddla ut till något skär i Bottenviken. Rätt långa turer ibland.

  I år kom vi ut för första gången i sommar, den sjunde augusti. Och sedan blev det inget mer. Det var den säsongen det.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Paddlar också lite, och i år blev det inte en enda gång f mig! Även om vi har rätt lugna vatten var det alldeles för blåsigt och skvalpigt för att vara njutbart. Så synd, men vi får hoppas på nästa sommar.

   Radera