torsdag 28 december 2017

Min korta blogglista

Min blogglista är rätt kort! Jag har inte hunnit längre, men kommer säkert att fylla på med åtminstone några trädgårdsbloggar framöver. De två befintliga följer jag med stor behållning, bland annat beroende på att bloggarna skriver från/om ett par geografiska områden som har mycket stor plats i mitt hjärta.

I "Ögonblick i norr" blickar Bert ut över Norrbotten, där jag har mina  rötter. Hans underfundiga (och kloka!) texter tillsammans med miljö- och naturbilder är härliga. Jag råkade "springa på" honom i en språkgrupp på Facebook, och det visade sig vara en gammal klasskamrat från läroverket!

Och så Ia på Kreta! Till Kreta har jag rest sedan tidigt 80-tal. Ofta, ofta och numera för längre perioder. Att jag känner mig så hemma där nu är inte konstigt, men faktum är att jag älskade ön, dess natur och dess befolkning redan från första gången. De första 10-12 åren reste vi till den sydöstra delen, medan vi nu håller till i nordväst. Jag har faktiskt varit på flera andra grekiska öar. Det är vackert och trevligt nästan överallt, men inte ” på samma sätt”.

Jag har ett bra tag följt ”ia mitt i livet”, och hennes vandringar och turer till olika ställen tar mig både till platser jag känner till och till okända pärlor. Även här kombineras texter med foton, som gör att jag nästan sitter på den skrovliga stenen i ravinen och känner Kretas dofter.

Till sist vill jag slå fast att jag, trots ovanstående, älskar mitt Sörmland! Ingenting går upp mot svensk sommar, vår skärgård och vår fina natur. Så det så!

3 kommentarer:

 1. Det där att vandra på Kreta kommer vi nog att göra när tillfälle ges. Samaria har vi gått. Och kortare turer söder om
  Chania. Men inget mer hittills.

  SvaraRadera
 2. Om ni går på våren - sänk blicken från fågelskådandet och spana in orkidéerna t ex i trakterna utanför byn Spili. B o jag spanar på olika saker (och han tycker jag pratar för mycket o skrämmer iväg fåglar!).

  SvaraRadera
 3. Roligt att du följer min blogg! Välkomna att vandra!!

  SvaraRadera