tisdag 17 april 2018

Besök i ”Byn med vatten”

Vi besöker nästan alltid bergsbyn Argiroupolis - en by som består av två olika delar. Den övre är byggd på ruinerna av den gamla doriska staden Lappa. Den kallades också ”Byn med vatten”, för nedför berget rinner friskt källvatten året om. Här - i den nedre delen - strilar och porlar det nu i snillrika rörsystem. Det är vackert och ger förstås en uppfriskande svalka och mycket frodig växtlighet. Här växer det t o m bananer. Vi pustar i gamla trappor, där steghöjder aldrig beräknats för att vara gåvänliga, men många avsatser och viloplan finns. Och givetvis finns det flera caféer och tavernor. Vackert och rofyllt åtminstone så här års, men under högsäsong kommer det busslaster med turister hit.

Från dagens besök
Här simmar stören


3 kommentarer:

  1. Tack för tips. Ser ut som ett ställe man vill besöka.

    SvaraRadera
  2. Det är inte jättestort, men väl värt ett besök! Kommer snart ett tips till, som du i och för sig antagligen besökt...
    Har förresten hittat/kollat inställningarna, men de var helt OK enl ditt tips. Fortfarande problem m fotona som jag inte kan hantera. Antagligen min padda, som ej ”tar” kommandona. IPhonen ej aktuell p g a stadigt försämrad syn.

    SvaraRadera